luni, 20 aprilie 2015

Inchiriere sau cumparare?

Daca sunteti nefamiliarizati cu zona in care doriti sa cumparati teren, s-ar putea ca o ideea buna sa fie si inchirierea unei case inainte de a cumpara terenul si de a incepe o constructie proprie. Ca nou rezident, veti putea cunoaste la prima mana problemele pe care le intampina respectiva comunitate, sa ascultati relatari si povestiri direct de la localnici. Sunt lucruri pe care, altminteri, nu le-ati putea afla de la volanul autoturismului dumneavoastra de teren si nici din lista de prieteni de pe Facebook.

Sunt, asadar, cativa factori pe care trebuie sa-i luati in considerare atunci cand va ganditi sa cumparati un teren. Unele comunitati au fixat prin hotarari locale regimuri diferite de constructie, ce tin de suprafata alocata sau de inaltimea casei. Mai apoi, sa aveti grija se nu regretati gazele de esapament din oras, atunci cand constatati ca in apropiere este o ferma de porci, care emana prin gurile de ventilatie mirosuri greu de suportat.

De asemenea, vacile si caii produc dejectii pe care nimeni nu se ingrijeste sa le stranga de pe strazi, cum se intampla la oras. Nu in ultimul rand, fiti cu mare bagare la utilitatile existente. Chiar daca aveti fantana, nu toata apa este potabila. Zona este una izolata sau stancoasa? Atunci trebuie sa luati in calcul dificulati in tragerea de curent, ori a cablurilor de telefonie si internet. Asta in cazul fericit in care acestea exista in zona. Abia de aici incolo va putet gandi daca merita sau nu sa semnati un act de vanzare-cumparare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu